Julen närmar sig med stormsteg och redan på söndag är det 2:a advent. Härligt är det helt klart, och under dagen föll den första snön för i år. Vad som är bäst med jul är ju helt klart all god mat och  dryck som man kan slänga i sig flera dagar i rad utan dåligt samvete.

Men vad är det egentligen som man ska dricka under julen? Glögg så klart, det är ju någonting alla dricker, alkoholfri eller vanlig. Sedan blir det självklart en hel del julmust för barnen. Rött varmt vin är någonting som också är gott att dricka till jul. Visst påminner det en hel del om glögg, men det är inte riktigt samma sak. Varmt vin kan man göra själv, eller köpa in från systemet och sedan värma i kastrull eller micron. Viktigt är att man inte kokar vinet då alkoholen då försvinner. Om du är intresserad av att lära dig mer om det här är det smart att kika in på lite olika vinsidor som är experter på saken. Kolla in vilka viner från Wineworld som exempelvis passar till jul och dylik, så kommer du säkerligen att välja ett vin som blir perfekt på julbordet. Sen är det klart att man inte måste värma vinet, utan man kan lika väl serverar det som vanligt i rumstemperatur. Om man sedan har vitt vin till maten ska det självklart vara kylt och ingenting annat.

Mer om jul och drycker hittar man i Svenska Dagbladets artikel här, som har rubriken ”Goda drycker i jul”. Läs den och räkna sedan ner dagarna, för nu är det jul igen!