Äntligen har våren kommit och smittat oss med plusgrader och glädje. Och visst är det väl så att man vandrar runt gatorna och ler när solen smeker våra kinder? Det är bara att se sig omkring, så ser man att alla runt omkring mår bra – och det är ju tack vare att våren är här. 

När det är sol och varmt kommer ju också suget efter någonting speciellt. Någonting som man gör varje år – och som gör att hela kvarteret avundsjuk knackar på dörren. Självklart handlar det om våren och sommarens grillning. Men för att grillandet ska bli lyckat är det två saker som måste tas med – ett bra vin, och ett smaskigt kött! Dessa två går hand i hand, och det gäller att ha en god grundkunskap vad gäller både vin och kött för att lyckas.

Om du ska bjuda in till en grillmiddag nu när våren äntligen är här behöver du ett riktigt bra recept med gourmetmörat kött, vilket ni kan få bland annat genom Nybergs Deli. De har också en Stek och Grillskola där man lär sig allt om olika marinader, får diverse tips och lär sig om att läsa av köttermometer.

Men som vi skrev tidigare så är det ju självklart också viktigt att hitta rätt vin till köttet. Det är faktiskt så att vinet kan förstöra smaken på maten eller tvärtom om det inte blir rätt – därför är det helt klart värt att lägga lite tid på att lista ut vilka rätter som passar med vilka viner. Två bra artiklar som kan vara värda att ögna igenom är denna från Svenska Dagbladet: ”Bra viner till grillat”, och också den här: ”Röda sommarboxar till grillat”.