Vin och mat i är ett par följeslagare som alltid har hängt ihop, och det finns inget som tyder på att det kommer förändras alls inom den närmast överskådliga framtiden. De kompletterar varandra på ett himla fint sätt och det går nästan inte att skilja dem åt ens om man skulle försöka!

Det finns få som kan säga emot om du frågar om de tycker om att ta ett glas med riktigt gott vin tillsammans med en måltid. Vi vet alla att vin kan förhöja smakerna i en maträtt något otroligt, och att det finns olika viner som passar olika bra till olika former av mat. Tungt rött vin gifter sig inte så fint med skaldjur, men det gör ett torrt vitt vin i stället. Det finns människor som är riktiga experter på detta, hur man ska kombinera mat och vin. Men det finns fler sätt att kombinera smakerna i maten och vinet på än enligt modellen mat på tallrik och vin i glas. Man kan också använda vin i matlagningen!

God mat med vin i

Fläskmedaljonger med portvinsåsAlla som har ätit en riktigt god rödvinssås vet att vinet passar lika bra på tallriken som det gör i glaset. Det finns så många olika sätt att använda vinet på när man gör mat, till exempel så kan man koka härliga blåmusslor i vitt vin eller så kan man som vi nämnde innan göra en god och mustig rödvinssås. Det funkar bra till allt från fisk till fläskfile med vin i maten. Om du ska laga till en fläskfile tycker vi först och främst att du ska klicka på länken vi nyss skrev och läsa på om hur du på bästa sätt gör för att tillaga en fläskfilé hos Matklubben.se, och sedan går du in bland recepten och hittar ett som innehåller vin. Ser receptet på bilden smaskigt ut? Klicka på den för att komma dit.